27. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Lasagne s mozzarellou a špenátem je lahodný italský pokrm, který dokonale kombinuje křehké pláty těstovin s výraznou chutí mozzarelly a osvěžující přídavkem špenátu. Tento recept je snadný na přípravu a jeho výsledek potěší jak příznivce vegetariánské stravy, tak i milovníky výrazných chutí. Doporučujeme použít čerstvé ingredience a nechat lasagne dostatečně propečené, aby se plně rozvinula všechna lahodná aroma. Vyzkoušejte tento skvělý recept a během chvilky si vychutnejte kousek italského ráje.
Suroviny
- 9 plátů lasagní
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nadrobno nakrájená
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 400g krájených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 150g čerstvého špenátu
- 200g mozzarelly, nakrájené na plátky
- 100g parmazánu, nastrouhaného
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte krájená rajčata, rajčatový protlak, sušený oregano, sůl a pepř.
- Vše důkladně promíchejte a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
- Vhodíme lasagne na pár minut do vroucí osolené vody a pak je vylovíme vyložíme na suchý utěr.
- Ve vymazané zapékací míse na dno položíme jednu vrstvu lasagní.
- Přidáme polovinu směsi s masem, rozložíme špenát a posypeme parmazánem.
- Přikryjeme další vrstvou lasagní a opakujeme postup – maso, špenát, parmazán.
- Zakončíme poslední vrstvou lasagní a na ni položíme plátky mozzarelly.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, dokud sýr neztuhne a nezezlátne.
- Po vytáhnutí z trouby necháme chvilku odpočinout a pak pokrájíme na porce a podáváme.