28. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Lasagne s mozzarellou a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a sýrové⁣ lasagne s ‍mozzarellou a bazalkou – recept, ‍který Vás okouzlí svou bohatou chutí a jednoduchostí přípravy. Naši lasagne se skládají z vrstev čerstvých‌ těstovin, ‌sladkého rajčatového⁤ ragú⁣ s bazalkou a plátků lahodné mozzarelly, vše ⁣zalité šťavnatou omáčkou ‌a posypané voňavým parmazánem. Tento pokrm je ideální pro všechny milovníky italské kuchyně, kteří si ‍rádi dopřejí výjimečnou⁣ chuťovou zkušenost. Užijte si dokonalou kombinaci sýrů, bylinek a sladkého rajčat ve formě lasagní ⁢s mozzarellou a ⁣bazalkou.

Suroviny

  • 9⁣ listů lasagní
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 400 g rajčatového ⁤protlaku
  • 1 lžička ‌sušeného oregana
  • 1​ lžička sušené bazalky
  • sůl a pepř⁣ podle chuti
  • 200 g mozzarelly, nastrouhané
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V hluboké pánvi zahřejte trochu⁢ oleje a osmahněte cibuli a ​česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte mleté maso a smažte ho, ⁣dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte ​rajčatový protlak, oregano, bazalku, sůl a pepř.
  5. Přiveďte‍ k⁤ varu, snižte teplotu a​ nechte ⁢omáčku vařit 15-20 minut.
  6. Mezitím uvařte lasagne⁢ al dente podle návodu na obalu.
  7. Vymažte⁤ pekáč máslem a položte na dno ⁤jednu vrstvu lasagní.
  8. Nalijte na ⁤lasagne polovinu omáčky a posypte polovinou nastrouhané ‌mozzarelly.
  9. Pokračujte dalšími dvěma vrstvami lasagní, ⁢omáčkou a mozzarellou.
  10. Poslední vrstvu pokryjte lasagněmi a posypte zbytkem mozzarelly.
  11. Pečte v troubě ⁣asi 25-30 minut, nebo dokud sýr nezačne zlatět a bublat.
  12. Nechte lasagne chvíli vychladnout, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *