28. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte výborný recept na lasagne s hovězím masem a sýrem? Naše lasagne je plná chuti a skvěle se hodí jako hlavní jídlo pro rodinnou večeři nebo oslavy. Tohle tradiční italské jídlo je připraveno s tenkými pláty těsta, vrstvami lahodného hovězího masa s rajčaty a zeleninou a samozřejmě s vrstvami sladkého sýra. Naše lasagne je perfektně dochucená směsí bylinek, jako je oregano a bazalka, a je přikrytá šťavnatou a křupavou vrstvou sýra. Užijte si tuhle tradiční italskou pochoutku, která vždy potěší všechny vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 250 g lasagnových těstek
- 400 g hovězího mletého masa
- 1 cibule, nakrájená na malé kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 plechovka rajčatového pyré (400 g)
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 300 g cottage sýra
- 100 g strouhaného sýra (např. parmazán nebo ementál)
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso a česnek a smažíme, dokud maso není zcela propečené.
- Přidáme rajčatové pyré, rajčatový koncentrát, sůl a pepř. Vaříme na mírném ohni po dobu 15-20 minut, občas promícháváme.
- Mezitím si připravíme sýrovou směs. Cottage sýr smícháme se strouhaným sýrem.
- V osolené vroucí vodě uvaříme lasagnová těstí, jak je uvedeno na obalu.
- Na dno zapékací mísy nebo pekáče dáme vrstvu uvařených lasagnových těstí. Na těsto naneseme vrstvu masové směsi a poté sýrovou směs. Opakujeme, dokud nemáme vyčerpány všechny suroviny. Na závěr posypeme vrstvu sýrové směsi.
- Lasagni pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25-30 minut, dokud není sýr na povrchu zlatavý a lasagni jsou prohřáté.
- Lasagni necháme chvíli odpočinout, aby se zpevnily, a pak podáváme.