30. 9. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Lasagne s hovězím masem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku italské kuchyně s naším receptem na lasagne​ s ‌hovězím masem a rajčaty. Tento výživný a chutný recept je ideální pro rodinné obědy⁣ nebo večeře. Naučte se, jak ⁣připravit bohaté a šťavnaté vrstvy hovězího ⁢masa ⁢a rajčat mezi pláty ⁤al dente​ lasagní a zakryjte to vše lahodnou ‌sýrovou zápražkou. S našimi tipy a triky⁣ dosáhnete⁣ dokonalého výsledku, který si zamiluje⁤ celá rodina. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto oblíbeného italského jídla.‍ Uvařte⁣ si s námi a přineste kus ⁣Itálie do vaší kuchyně!

Suroviny

  • 500 g hovězího ‍mletého masa
  • 12 ⁤lasagnových plátů (předvařených nebo určených‌ do trouby)
  • 800‌ g konzervovaných rajčat ‍v šťávě
  • 2 střední cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 150 g strouhaného parmazánu
  • 500 ml ⁢bešamelové⁣ omáčky
  • Olivový​ olej
  • Sůl a⁢ čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvé bazalkové⁤ listy (volitelné)

Postup

  1. Na‌ olivovém oleji ⁢osmahněte nadrobno nakrájenou ⁣cibuli dozlatova. Přidejte‌ prolisovaný ⁣česnek a krátce⁤ osmažte.
  2. Přidejte mleté hovězí maso a za stálého‍ míchání ho smažte,⁤ dokud není ‍zcela ⁣hnědé.
  3. Dejte do⁢ pánve ⁤červené víno a⁣ nechte ho odpařit. Poté přidejte rajčata, osolte, opepřete a ‍vařte⁤ na​ mírném ohni ⁢asi 30 minut, aby ‌se‌ omáčka zredukovala a zhoustla.
  4. Předehřejte troubu ‍na 190 °C.
  5. V zapékací ​misce⁢ střídavě vrstvěte pláty lasagne, masovou⁤ směs, bešamelovou omáčku⁢ a⁣ parmazán. Začněte⁤ a skončete vrstvou bešamelové⁣ omáčky pokrytou strouhaným parmazánem.
  6. Zapékejte v předehřáté troubě 30-40 minut, dokud nebude povrch zlato-hnědý a bublající.
  7. Než podáváte, nechte lasagne odpočívat 10 minut. Ozdobte čerstvými bazalkovými⁢ listy pro větší⁤ chuť a⁣ příjemný vzhled.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *