22. 1. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Lasagne s hovězím masem a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné lasagne s hovězím masem a bazalkou podle našeho jednoduchého receptu! Tento klasický italský pokrm vrství bohatou, aromatickou ragú omáčku, křehké lasagne pláty a cremový bešamel. Závěrečná vrstva čerstvé bazalky dodá pokrmu svěží nádech. Ideální večeře pro celou rodinu!

Suroviny

  • 12 kusů lasagní (předvařené nebo suché, podle balení)
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 800 g konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 250 g mozzarelly
  • 200 g ricotty nebo cottage cheese
  • Freská bazalka, nasekaná
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Na středně silném ohni rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osmažte, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte mleté hovězí maso, osolte a opepřete dle chuti. Smažte, dokud není maso zcela propečené.
  3. Přilijte konzervovaná rajčata, rajčatový protlak a hovězí vývar. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka neprokysne a zhoustne.
  4. Předehřejte troubu na 180°C.
  5. Do zapékací mísy rozložte vrstvu lasagní, překryjte vrstvou masa a rajčatové omáčky, následně rozložte část ricotty nebo cottage cheese a posypte bazalkou. Opakujte vrstvení, dokud nevyužijete všechny suroviny, končete vrstvou lasagní a omáčky.
  6. Na vrch rozložte plátky mozzarelly a posypte parmazánem.
  7. Pečte v předehřáté troubě zhruba 30 minut, nebo dokud není povrch zlatavý a bublající.
  8. Nechejte před podáváním odpočinout nejméně 10 minut. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *