2. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na klasické italské jídlo – lahodné lasagne s domácí omáčkou boloňského ragú. Jedinečná kombinace těstovin, bohaté masové omáčky a sýra vám zaručí skvělý gastronomický zážitek. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu nebo přátele. Buon appetito!
Suroviny
- 500g hovězího mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g krájených rajčat z plechovky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- 250g sušených lasagní
- 200g strouhaného sýra (parmezán, eidam nebo mozzarella)
Postup
- Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezmění barvu.
- Přidáme krájená rajčata z plechovky, rajčatový protlak, oregano, bazalku, sůl a pepř.
- Necháme omáčku provařit alespoň 30 minut na mírném ohni, občas promícháváme.
- V troubě si předehřejeme na 180°C.
- Na dno pekáče dáme vrstvu omáčky, poté položíme sušené pláty lasagní.
- Postupně střídáme vrstvy omáčky a lasagní, dokud nenaplníme celý pekáč.
- Poslední vrstvu zakončíme omáčkou a posypeme se strouhaným sýrem.
- Pekáč zakryjeme a pečeme v troubě 30 minut, poté odkryjeme a dopečeme 10 minut, dokud sýr nezezlátne.
- Hotové lasagne necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat.