3. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Lasagne s boloňskou omáčkou – recept na tradiční italské jídlo plné chutí. Tato lahodná vrstvená pasta s náplní z pikantní boloňské omáčky a pravým parmazánem je skvělou volbou pro rodinné večeře i zvláštní příležitosti. Následujte jednoduché kroky a získejte skvělý výsledek díky tomuto receptu.
Suroviny:
- 400 g lasagní
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatového pyré
- 2 lžíce rajčatového koncentrátu
- 200 ml vývaru
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky sušeného bazalku
- 200 g mletého sýra
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
- Na oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte mleté maso a smažte, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajčatové pyré, rajčatový koncentrát, vývar, oregano, bazalku, sůl a pepř.
- Vše důkladně promíchejte a vařte při mírném varu asi 20 minut.
- Mezitím vařte lasagně ve slané vodě podle návodu na obalu, až budou al dente.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Do zapékací mísy nejprve dejte vrstvu omáčky, poté lasagně a opakujte, dokud nevyužijete všechny suroviny.
- Poslední vrstvu posypte mletým sýrem.
- Pokládejte na vrchol celý list lasagní pro dekoraci.
- Pečte v troubě asi 30 minut, dokud nevytvoříte zlatou a křupavou kůrku na vrcholu.
- Před servírováním nechte chvilku odpočinout.