3. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
Lasagne s boloňskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Lasagne s‍ boloňskou omáčkou – recept​ na‍ tradiční italské jídlo plné⁣ chutí.‌ Tato lahodná vrstvená pasta s náplní‍ z pikantní boloňské‍ omáčky ⁣a pravým parmazánem je skvělou volbou pro ⁣rodinné ‍večeře i zvláštní příležitosti.​ Následujte jednoduché kroky a získejte skvělý výsledek⁢ díky tomuto receptu.

Suroviny:

  • 400 g lasagní
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčatového pyré
  • 2 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 200 ml vývaru
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky sušeného‌ bazalku
  • 200 g mletého sýra
  • sůl a ⁣čerstvě‍ mletý pepř

Postup:

  1. Na‌ oleji ⁣orestujte nasekanou ‌cibuli a česnek.
  2. Přidejte⁤ mleté‌ maso a smažte,⁢ dokud nezezlátne.
  3. Přidejte rajčatové pyré, rajčatový‍ koncentrát, vývar, oregano, bazalku, sůl a pepř.
  4. Vše důkladně promíchejte ⁤a ⁣vařte​ při⁤ mírném ⁤varu asi ⁢20⁣ minut.
  5. Mezitím vařte lasagně ve slané⁣ vodě podle návodu na obalu, až budou al dente.
  6. Předehřejte troubu na 180‍ °C.
  7. Do zapékací​ mísy‍ nejprve ⁢dejte vrstvu omáčky,⁢ poté lasagně ⁣a opakujte, dokud nevyužijete všechny ⁣suroviny.
  8. Poslední vrstvu posypte mletým ‌sýrem.
  9. Pokládejte‍ na ‍vrchol celý list lasagní pro dekoraci.
  10. Pečte v troubě asi 30 ⁢minut, dokud‌ nevytvoříte ⁤zlatou a⁤ křupavou kůrku na vrcholu.
  11. Před‌ servírováním nechte chvilku odpočinout.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *