23. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne s bolognese omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Lasagne s bolognese omáčkou je tradiční italské jídlo plné chuti a vůně. Tato lahodná kombinace vrstev těsta, sýra a šťavnaté bolognese omáčky je oblíbená po celém světě. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělý kulinářský zážitek!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g loupaných rajčat z konzervy
  • 2 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 250ml hovězího vývaru
  • sušené bylinky (bazalka, oregano, tymián)
  • soľ, pepř
  • olej na smažení
  • lasagne těstoviny
  • bešamelová omáčka
  • strouhaný sýr (např. parmazán)

Postup

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté maso a opékáme, dokud nezezlátne.
  3. Přilijeme loupaná rajčata, rajčatový koncentrát a hovězí vývar.
  4. Přidáme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Omáčku necháme provařit alespoň 30 minut, aby chutě propojily.
  6. Vymažeme zapékací mísu olejem a začneme skládat vrstvy: masa, těstovin, bešamelu.
  7. Po poslední vrstvě těstovin zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme sýrem.
  8. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 45 minut, dokud sýr nezezlátne.
  9. Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a pak podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *