23. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Lasagne s bolognese omáčkou je tradiční italské jídlo plné chuti a vůně. Tato lahodná kombinace vrstev těsta, sýra a šťavnaté bolognese omáčky je oblíbená po celém světě. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělý kulinářský zážitek!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g loupaných rajčat z konzervy
- 2 lžíce rajčatového koncentrátu
- 250ml hovězího vývaru
- sušené bylinky (bazalka, oregano, tymián)
- soľ, pepř
- olej na smažení
- lasagne těstoviny
- bešamelová omáčka
- strouhaný sýr (např. parmazán)
Postup
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a opékáme, dokud nezezlátne.
- Přilijeme loupaná rajčata, rajčatový koncentrát a hovězí vývar.
- Přidáme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
- Omáčku necháme provařit alespoň 30 minut, aby chutě propojily.
- Vymažeme zapékací mísu olejem a začneme skládat vrstvy: masa, těstovin, bešamelu.
- Po poslední vrstvě těstovin zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme sýrem.
- Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 45 minut, dokud sýr nezezlátne.
- Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a pak podáváme.