10. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Lasagne ragú bolognese je tradiční italské jídlo plné chuti a vůně. Tento recept vám přináší krok za krokem, jak připravit lahodné lasagne plné vrstev tenkých těstovin, bohatého ragú bolognese a ořechového bešamelového másla. Vaše rodina a přátelé si jistě pochutnají na této pochoutce, která je ideální pro výjimečné příležitosti nebo pro jednoduchou večeři doma. Následujte tento recept a vychutnejte si klasickou italskou lahůdku.
Lasagne ragú bolognese
Suroviny
- 9 plátů lasagní
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkového celeru
- 500 ml rajčatového protlaku
- 200 ml vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř dle chuti
- 100 g strouhaného sýru (Parmezán nebo sýr náhradou)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm jemně nasekanou cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajčatový protlak, vývar, rajčatový koncentrát, oregano, bazalku, sůl a pepř. Promíchejte a nechte vařit asi 20 minut.
- Vymažte zapékací formu olejem a na dno dejte vrstvu ragú bolognese.
- Naskládejte pláty lasagní na vrstvu ragú. Opakujte střídání vrstev ragú a lasagní, dokud nedojdou suroviny. Poslední vrstvu tvoří ragú.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- Potravovou fólií zakryjte zapékací formu a dejte do trouby péct asi 30 minut.
- Po 30 minutách odstraňte fólii, posypeme povrch sýrem a dejte zapéct ještě dalších 10 minut, nebo dokud sýr neztuhne a nezezlátne.
- Vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.