10. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Lasagne ragú bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Lasagne ragú bolognese je tradiční italské jídlo plné chuti a vůně. Tento recept vám přináší krok za krokem, jak připravit lahodné lasagne plné vrstev tenkých těstovin, bohatého ragú bolognese a ořechového bešamelového másla. Vaše rodina a přátelé si jistě pochutnají na této pochoutce, která je ideální pro výjimečné příležitosti nebo pro jednoduchou večeři doma. Následujte tento recept a vychutnejte si klasickou italskou lahůdku.

Lasagne ragú bolognese

Suroviny

  • 9 plátů lasagní
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky řapíkového celeru
  • 500 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř dle chuti
  • 100 g strouhaného sýru (Parmezán nebo sýr náhradou)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm jemně nasekanou cibuli, česnek, mrkev a celer.
  2. Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte rajčatový protlak, vývar, rajčatový koncentrát, oregano, bazalku, sůl a pepř. Promíchejte a nechte vařit asi 20 minut.
  4. Vymažte zapékací formu olejem a na dno dejte vrstvu ragú bolognese.
  5. Naskládejte pláty lasagní na vrstvu ragú. Opakujte střídání vrstev ragú a lasagní, dokud nedojdou suroviny. Poslední vrstvu tvoří ragú.
  6. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  7. Potravovou fólií zakryjte zapékací formu a dejte do trouby péct asi 30 minut.
  8. Po 30 minutách odstraňte fólii, posypeme povrch sýrem a dejte zapéct ještě dalších 10 minut, nebo dokud sýr neztuhne a nezezlátne.
  9. Vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *