25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční italský recept na lahodnou lasagni bolognese. Tento klasický pokrm plný bohatých omáček, vrstvené s čerstvým těstem a sýrem, je jistě potěšením pro vaše chuťové buňky. Sledujte náš snadný krok za krokem a překvapte své blízké chutnou domácí lahůdkou.
Suroviny
- 500g těstovinových plátů na lasagni
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat z konzervy
- 200g smetany ke šlehání
- 100g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme ho dozlatova.
- Přidáme rajčata z konzervy a necháme vařit do zhoustnutí omáčky. Osolíme, opepříme a přidáme oregano.
- V jiné nádobě rozšleháme smetanu ke šlehání s parmazánem.
- Do zapékací mísy dáme na dno trochu boloňské omáčky, pak vrstvíme těstovinové pláty, omáčku a smetanovou směs, takto opakujeme, dokud máme suroviny.
- Zapečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud není lasagne zlatavá.
- Podáváme teplou a můžeme ozdobit čerstvým oreganem.