14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese slavné italské jídlo
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si slavné italské jídlo – lahodnou lasagni bolognese! Tento tradiční recept kombinuje vrstvy těstovin, boloňské omáčky a sýra, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Naučte se připravit tuto lahůdku snadno a rychle a potěšte své chuťové buňky. Sledujte náš recept a nechte se okouzlit chutí Itálie!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčatového pyré
  • 200ml vývaru
  • 200g sýra parmazán
  • 250g lasagní
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup:

  1. Nejprve si nakrájejte cibuli a česnek na drobné kousky. Hovězí maso opékejte na pánvi, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezjemní. Přidejte rajčatové pyré a vývar. Osolte, opepřete a přidejte oregano a bazalku podle chuti.
  3. Na dno zapékací mísy dejte trochu omáčky, pak vrstvěte lasagně, omáčku a parmazán. Postup opakujte, dokud nedosáhnete požadované výšky.
  4. Zakončete vrstvou omáčky a posypáním parmazánem. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut, dokud sýr nesmrdí.
  5. Lasagne nechte pár minut odpočinout před krájením a podávejte teplé. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *