23. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese se sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na tradiční italskou lasagni boloňské sýrem. Tato bohatá a sytá pokrm je připraven z vrstev těstovin, boloněské omáčky a plátků sýra, které se krásně spojí v jedinečnou chuťovou explozi. Zkuste si připravit tento klasický rodinný recept a udělejte si radost svému podnebí!

Suroviny

  • 250g lasagní
  • 400g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčatového pyré
  • 200g tvrdého sýra (např. parmazán)
  • 400ml smetany ke šlehání
  • olivový olej
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přilijeme rajčatové pyré a necháme provařit. Osolíme, opepříme a přidáme oregano a bazalku podle chuti.
  4. Vymažeme pekáč olejem a na dno uložíme vrstvu lasagní. Na ně rozetřeme část hovězí směsi a zalijeme smetanou.
  5. Pokračujeme střídáním vrstev lasagní, hovězí směsi a smetany, dokud nenaplníme pekáč.
  6. Poslední vrstvu tvoříme z lasagní, které posypeme nastrouhaným sýrem.
  7. Pekáč dáme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180°C asi 40 minut, dokud znatelně nezrůžoví.
  8. Po upečení necháme lasagne chvíli odpočinout, aby se krásně krájela.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *