30. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne Bolognese s parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou Lasagni Bolognese s vrstvami parmazánu. Tento recept vás dostane svou chutí a autentickým italským aroma. Připravte si ho doma a pozvěte své blízké na skvělý italský večeře.

Suroviny

  • 500g hovězího masa mletého
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 400g rajčatového protlaku
  • 200ml bílého vína
  • 200ml mléka
  • 400g sušených lasagní
  • 200g parmazánu
  • olej, sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup

  1. Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev.
  2. Přidejte mleté maso a smažte dozlatova.
  3. Přilijte bílé víno a vařte, dokud nezůstane jen malé množství tekutiny.
  4. Přidejte rajčatový protlak a nechte vařit asi 20 minut. Osolte, opepřete a přidejte oregano a bazalku.
  5. V jiném hrnci přiveďte mléko k varu a rozmíchejte s lžící oleje a trochou soli.
  6. Do zapékací mísy nalejte trochu rajčatové směsi, naskládejte vrstvu sušených lasagní, potřete mléčnou směsí a posypte parmazánem. Postup opakujte, dokud nedojdou suroviny.
  7. Lasagne pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30-40 minut, dokud nezhoustne a nezezlátne na povrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *