14. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na italskou lasagni bolognese s mascarpone sýrem. Vychutnejte si vrstvy těstovin, bohatou masovou omáčku a krémovou mascarpone náplň, které společně vytvářejí dokonalou kombinaci chutí. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát skvělou večeři s rodinou nebo přáteli. S námi se naučíte krok za krokem, jak připravit tuto lahůdku.
Suroviny
- 500g sušených lasagní plátů
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatového protlaku
- 2 lžíce rajčatového koncentrátu
- 200ml červeného vína
- 4 lžíce olivového oleje
- 250g mascarpone sýra
- 100g parmazánu
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte mleté hovězí maso a krátce restujte, dokud masa nezmění barvu.
- Přilijte červené víno a nechte vařit, dokud víno zčervená.
- Přidejte rajčatový protlak, rajčatový koncentrát a dochuťte solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
- Nechte omáčku provařit na mírném ohni asi 20-30 minut.
- V menší míse smíchejte mascarpone sýr s polovinou parmazánu a trochou soli a pepře.
- Na dno zapékací mísy nalijte trochu omáčky, pokladte plátem lasagní a potřete mascarpone směsí.
- Opakujte vrstvení s ostatními surovinami, dokud nedojdete surovin.
- Zabalte zapékací mísu alobalem a dejte do trouby na 180 stupňů na 40-45 minut.
- Nakonec posypte zbývajícím parmazánem a podávejte.