14. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese s mascarpone sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na italskou lasagni bolognese s mascarpone sýrem. Vychutnejte si vrstvy těstovin, bohatou masovou omáčku a krémovou mascarpone náplň, které společně vytvářejí dokonalou kombinaci chutí. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát skvělou večeři s rodinou nebo přáteli. S námi se naučíte krok za krokem, jak připravit tuto lahůdku.

Suroviny

  • 500g sušených lasagní plátů
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 200ml červeného vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 250g mascarpone sýra
  • 100g parmazánu
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte mleté hovězí maso a krátce restujte, dokud masa nezmění barvu.
  3. Přilijte červené víno a nechte vařit, dokud víno zčervená.
  4. Přidejte rajčatový protlak, rajčatový koncentrát a dochuťte solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
  5. Nechte omáčku provařit na mírném ohni asi 20-30 minut.
  6. V menší míse smíchejte mascarpone sýr s polovinou parmazánu a trochou soli a pepře.
  7. Na dno zapékací mísy nalijte trochu omáčky, pokladte plátem lasagní a potřete mascarpone směsí.
  8. Opakujte vrstvení s ostatními surovinami, dokud nedojdete surovin.
  9. Zabalte zapékací mísu alobalem a dejte do trouby na 180 stupňů na 40-45 minut.
  10. Nakonec posypte zbývajícím parmazánem a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *