6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese s boloňskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou Lasagni Bolognese s hustou boloňskou omáčkou připravenou ze šťavnatého mletého masa, rajčat a aromatických bylinek. Tento italský klasik vás rozhodně nadchne svou bohatou chutí a výtečnou kombinací vrstev těstovin a omáčky. Vyzkoušejte náš recept a uvařte si doma skvělou lasagni plnou lahodných příchutí.

Suroviny:

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 rajčata
  • 400g boloňské omáčky
  • 200g lasagních plátů
  • 200g strouhaného sýra
  • olej, sůl, pepř, bazalka

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na oleji cibuli, česnek, mrkev a rajčata.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
  3. Přilijeme boloňskou omáčku a podusíme asi 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou.
  4. Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky, pak vrstvíme lasagní pláty, masovou směs a sýr. Postup opakujeme, dokud nedojdou suroviny.
  5. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut.
  6. Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a pak podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *