18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese s béchamelovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodnou lasagni bolognese se smetanovou omáčkou. Skvělá kombinace vrstvených těstovin se sytou masovou omáčkou a krémovou béchamelovou omáčkou. Ideální pokrm pro rodinnou oslavu nebo jednoduše jako nedělní oběd. Nenechte si ujít tuto vynikající italskou lahůdku!

Suroviny

  • 500g lasagních plátů
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400g rajčatového pyré
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • 100g másla
  • 100g hladké mouky
  • 1 l mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • 100g strouhaného sýra (např. parmazán)

Postup

  1. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mleté hovězí maso a smažíme dozlatova.
  2. Přidáme rajčatový protlak, rajčatové pyré, oregano, sůl a pepř. Necháme provařit asi 15 minut.
  3. V menším hrnci rozpustíme máslo a vmícháme mouku. Postupně přilijeme mléko za stálého míchání, aby nevznikly hrudky.
  4. Povaříme omáčku do zhoustnutí a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  5. Do zapékací mísy vrstvíme postupně masovou omáčku, lasagní pláty a béchamelovou omáčku. Opakujeme, dokud nemáme plné všechny vrstvy.
  6. Poslední vrstvu přikryjeme strouhaným sýrem.
  7. Lasagne pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut, dokud není sýr zlatavý a těsto propečené.
  8. Hotové lasagne necháme chvíli odpočinout a pak podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *