16. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese recept.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodnou lasagni bolognese? Naše kuchařka vám přináší jednoduchý a chutný recept, který vás okouzlí! S křupavou vrstvou těstovin, bohatou omáčkou bolognese a vrstvami sýra bude tato italská specialita hitem každého rodinného stolu. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si lahodnou lasagni bolognese ve své vlastní kuchyni! Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a uvidíte, že vaši milovaní budou žadonit po další porci!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 800g rajčat bez kůže a jadérek
  • 200ml rajčatového protlaku
  • 200ml vody
  • sůl, pepř, oregano, bazalka
  • 250g těstovinových plátků na lasagne
  • 200g mouky
  • 200g másla
  • 1l mléka
  • 200g strouhaného sýra (např. parmazán)

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a prolisujte česnek.
  2. Na pánvi osmahněte mleté maso společně s cibulí a česnekem. Přidejte sůl, pepř, oregano a bazalku.
  3. Přidejte rajčata, rajčatový protlak a vodu. Nechte vařit asi 30 minut na mírném ohni.
  4. Mezitím si připravte bílou omáčku. Na másle zpěňte mouku a zalijte mlékem. Za občasného míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Do zapékací mísy na základ nasypte trochu bolognese omáčky, přidejte plátky lasagne, potřete bílou omáčkou a posypete sýrem. Opakujte, dokud nebudou všechny suroviny spotřebovány.
  6. Poslední vrstvu posypte hojně sýrem a dejte zapéct. Pečte asi 30 minut na 180 stupňů, dokud nebude sýr zlatavý.
  7. Po vychladnutí je lasagne připravena k podávání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *