2. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou lasagni bolognese pro pět osob. Skvělá kombinace capellini těstovin s bohatou rajčatovou omáčkou a vrstvami mletého masa vás jistě nadchne. Nechte se unést tímto klasickým italským jídlem plným chutí a vůní. Jistý hit pro celou rodinu! Zkuste náš recept ještě dnes.
Suroviny
- 500 g sušených lasagní
- 500 g mletého masa (hovězí vepřové)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 g rajčatové omáčky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g strouhaného sýra
- olivový olej
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme mleté maso a smažíme dozlatova.
- Poté přidáme rajčatovou omáčku a dochutíme solí, pepřem a oreganem. Necháme provařit.
- Ve vhodném pekáči střídavě pokládáme vrstvy sušených lasagní a omáčky. Na vrchní vrstvu nalijeme smetanu ke šlehání a posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne.
- Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat. Dobrou chuť!