11. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese bez bechamelové omáčky
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na lasagne bolognese bez bechamelové omáčky je skvělou alternativou k tradičnímu italskému jídlu. Jednoduše připravte masovou omáčku s rajčaty a vrstvěte ji s těstovinami a sýrem pro lahodnou a sytou večeři. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovku plnou lahodných italských ingrediencí.

Suroviny

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčatového vývaru
  • 400 g rajčatového pyré
  • 1/2 lžičky sušeného oregána
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 g lasagních těstovin
  • 100 g strouhaného sýra (např. parmazán)

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud maso není krásně zhnědlé.
  3. Přilijeme rajčatový vývar a pyré a necháme povařit asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Přidáme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Na dno pekáči na lasagni dáme trochu omáčky, pak vrstvíme lasagni těstoviny a omáčku střídavě, dokud nedokončíme všechny suroviny.
  6. Poslední vrstvu zakončíme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
  7. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 30-40 minut, dokud není sýr zlatavý.
  8. Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a poté ji můžeme krájet a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *