11. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na lasagne bolognese bez bechamelové omáčky je skvělou alternativou k tradičnímu italskému jídlu. Jednoduše připravte masovou omáčku s rajčaty a vrstvěte ji s těstovinami a sýrem pro lahodnou a sytou večeři. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovku plnou lahodných italských ingrediencí.
Suroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatového vývaru
- 400 g rajčatového pyré
- 1/2 lžičky sušeného oregána
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- 200 g lasagních těstovin
- 100 g strouhaného sýra (např. parmazán)
Postup
- Na pánvi si orestujeme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud maso není krásně zhnědlé.
- Přilijeme rajčatový vývar a pyré a necháme povařit asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
- Na dno pekáči na lasagni dáme trochu omáčky, pak vrstvíme lasagni těstoviny a omáčku střídavě, dokud nedokončíme všechny suroviny.
- Poslední vrstvu zakončíme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
- Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 30-40 minut, dokud není sýr zlatavý.
- Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a poté ji můžeme krájet a podávat.