20. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Lasagne Bolognese.
zdroj: Recepty 24/7

Lasagne Bolognese je tradiční italský recept plný chutí a vůní. Tato vrstvená těstovinová směs je připravována s vrstvami rajčatové omáčky, tučného mletého masa a hustého sýrového nálevu. S každým soustem si vychutnáte bohatou kombinaci dochucovadel, která se propojí do jedinečného gastronomického zážitku. Vydejte se na cestu do italského kulinářského ráje a připravte si lahodnou Lasagne Bolognese pro celou rodinu!

Lasagne Bolognese

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g těstovinových plátů
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 stonková řapíkatá celerová nastrouhaná
  • 400 g loupaných rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml mléka
  • 200 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli, česnek, mrkev a celer, dokud se cibule nedozlatova.
  2. Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud není kompletně uvařené a získá hnědou barvu.
  3. Pomalu přilijte loupaná rajčata, rajčatový protlak a kuřecí vývar. Přidejte sušený oregano, bazalku, sůl a pepř dle chuti. Vařte na mírném ohni po dobu 20 minut.
  4. Předehřejte troubu na 190 °C.
  5. Do zapékací mísy dejte na dno trochu omáčky bolognese. Položte na ni jednu vrstvu těstovinových plátů. Poté přidejte opět vrstvu omáčky a posypejte trochou strouhaného sýra. Pokračujte vrstvením, dokud nemáte vyčerpány všechny suroviny. Na vrchní vrstvu přidejte omáčku a posypte sýrem.
  6. Pokrývku zapékací mísy nebo alobal překryjte nad náplní tak, aby nedošlo ke spálení sýra. Pečte v předehřáté troubě po dobu 30 minut.
  7. Hotové lasagne nechte chvíli odpočinout, poté podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *