12. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne al Ragu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodné italské lasagne al ragu doma! Tento klasický recept kombinuje vrstvy čerstvých těstovin, bohatého ragu z mletého masa a omáčky bolognese, které jsou posypané plátky sýra a pečené do zlatova. Skvělá volba pro rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. Sledujte náš krok za krokem návod a buďte připraveni na neuvěřitelnou chuť!

Suroviny:

  • 500g lasagní těstovin
  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčatového pyré
  • 200ml vývaru
  • 200g strouhaného sýra
  • olej, sůl, pepř, oregano

Postup:

  1. Na pánvi orestujeme na oleji drobně nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme mleté hovězí maso a restujeme, dokud masa není hnědé.
  3. Přidáme rajčatové pyré, zalijeme vývarem a necháme provařit asi 15 minut.
  4. Dochutíme solí, pepřem a oreganem.
  5. Vymažeme zapékací mísu olejem a pokládáme na ni vrstvy lasagní těstovin a ragu.
  6. Pokračujeme ve střídání vrstev a zakončíme vrstvou ragu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *