25. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Lasagne al Forno.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná rodinná italská klasika – Lasagne al Forno. Naučte se připravit tento lahodný pokrm​ plný vrstev lahodného masa,‍ těstovin a krémové omáčky. S naším jednoduchým receptem si můžete vychutnat domácí lasagne plné bohatých chutí přímo z trouby. Přidejte trochu červeného vína a sýru Parmigiano-Reggiano a ‌užijte ⁤si dokonalou italskou ​večeři. S našimi‍ tipy a triky bude příprava lasagne hračka, ať už jste začátečník nebo pokročilý kuchař.

Lasagne al Forno

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g lasagnových plátů
  • 400 g rajčatového pyré
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g parmazánu
  • 200 g tučného sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi⁤ rozehřejte olivový olej a osmažte ⁢na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte⁣ mleté hovězí maso a smažte​ ho dozlatova.
  3. Přidejte rajčatové pyré,‍ sušený oregano, sůl⁣ a pepř. Vařte omáčku 15 minut, občas promíchávejte.
  4. Vezměte ⁤zapékací formu ⁣a na dno dejte trochu omáčky, poté vrstvěte lasagnové ⁢pláty, pláty by měly být namočené v omáčce. Přikryjte pláty další vrstvou⁤ omáčky a posypte nastrouhaným parmazánem a tučným sýrem. Pokračujte v⁢ dalších vrstvách, ‌dokud nemáte všechny suroviny spotřebované.
  5. Zakryjte poslední vrstvu ​sýrem a dejte na pečící plech ⁤do předehřáté ⁤trouby na 180°C. Pečte 30-35 minut, dokud se sýr nerozpustí a ⁤nezezlátne.
  6. Lasagne nechte chvíli vychladnout, ⁣aby se ⁢dala krájet, a pak podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *