15. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lamíe Iraqíčka jehněčí s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Lamíe Iraqíčka jehněčí s rýží je klasické blízkovýchodní jídlo plné exotických chutí a vůní. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést do světa arabských lahůdek!

Suroviny

  • 400g jehněčí kýta
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého kurkumy
  • 400g rajčat z konzervy
  • 400g ryžových nudlí
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené jehněčí maso a orestujeme ho dozlatova.
  3. Přidáme koření (skořici, kmín, kurkumu), osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Přilijeme rajčata z konzervy a dusíme pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso není měkké.
  5. V hrnci uvaříme rýžové nudle podle návodu na obalu, scedíme je a podáváme s jehněčím na talíře.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *