7. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lamíe bi tahíni auberginový dip.
zdroj: Recepty 24/7

Lamíe bi tahíni je klasický a chutný auberginový dip z Blízkého východu. Tento recept kombinuje jemně upečenou auberginu s lahodným sezamovým tahínem a dalšími aromatickými ingrediencemi. Vyzkoušejte tento lahodný dip jako lahodnou přílohu nebo meze na svých party a uvidíte, jak rychle zmizí ze stolu!

Suroviny

  • 2 auberginy
  • 3 lžíce tahínu
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejdříve si auberginy upražíme na pánvi s trochou olivového oleje, dokud nezměknou. Poté je necháme vychladnout a oloupeme je.
  2. V mixéru rozmixujeme auberginy, tahíni, prolisované česnek a citronovou šťávu, dokud nedostaneme hladkou konzistenci.
  3. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  4. Pokud je dip příliš hutný, můžeme přidat trochu vody nebo citronové šťávy.
  5. Před podáváním můžeme posypat nasekanou petrželkou a zakápnout olivovým olejem.
  6. Servírujeme s kousky pečiva nebo zeleninovými tyčinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *