22. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lamb tagine s meruňkami
zdroj: Recepty 24/7

Lamb tagine s meruňkami je oblíbený marocký pokrm plný exotických chutí. Kombinace jemného jehněčího masa s sladkými meruňkami a kořeněnými omáčkami vás rozhodně nadchne. Připravte si tento lahodný pokrm doma a užijte si chuť Orientu. Sledujte náš recept a staňte se mistrným kuchařem!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa na guláš, nakrájeného na kostky
  • 2 cibule, nakrájené na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400g rajčat z plechovky
  • 200g sušených merunek
  • 100g oloupaných mandlí
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na troše oleje osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidáme nakrájené jehněčí maso a opečeme ho ze všech stran.
  3. Přidáme všechny koření (kurkumu, skořici, koriandr a kmín) a krátce prorestujeme.
  4. Přidáme rajčata z plechovky (spolu s šťávou) a osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi hodinu, dokud maso není měkké.
  6. Přidáme sušené meruňky a oloupané mandle a dusíme ještě 15-20 minut, dokud nejsou meruňky měkké.
  7. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji na závěr na jemném plameni naředit trochou vody.
  8. Po dokončení podáváme teplé s kuskusem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *