27. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné irácké jídlo s receptem na Lamb Masgouf. Tento tradiční pokrm z jehněčího masa je považován za delikatesu a určitě si ho zamilujete. Podívejte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm plný exotických chutí z Iráku.
Suroviny
- 1 kg jehněčího masa na grilování
- 1 citrón
- 5 stroužků česneku
- 1 červená cibule
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- olivový olej
Postup
- Nařežeme jehněčí maso na menší kusy a vložíme do misky.
- Připravíme marinádu smícháním šťávy z citronu, prolisovaného česneku, na drobno nakrájené cibule, kurkumy, kmínu, koriandru, soli, červené papriky a oleje.
- Pokapeme marinádou jehněčí maso a necháme odležet minimálně hodinu nebo ideálně přes noc v lednici.
- Po marinování maso vyndáme z lednice a necháme připravit na gril nebo na pánvi s olejem.
- Pečeme maso z obou stran, dokud není krásně zlatě hnědé a propečené.
- Servírujeme s citronem a bylinkami jako je petržel nebo máta.