15. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí masgouf, tradiční irácké jídlo připravované grilováním. Díky jedinečné kombinaci koření a dochucovadel si pochutnáte na lahodné a aromatické pochoutce. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou jehněčí masgouf doma!
Suroviny
- 1 kg jehněčího masa
- 4 limetky
- 4 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na začátku si předehřejte troubu na 180°C.
- Maso omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- V misce smíchejte šťávu z limetek, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, kurkumu, papriku, sůl, pepř a olej.
- Maso vložte do marinády a nechte odpočívat minimálně hodinu.
- Přidejte maso na plech a pečte v troubě asi 40-45 minut, dokud není maso propečené a šťavnaté.
- Po upečení můžete pokrm posypat čerstvou nasekanou petrželkou nebo koriandrem.