15. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lamb Masgouf recept
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí masgouf, tradiční irácké jídlo připravované grilováním. Díky jedinečné kombinaci koření a dochucovadel si pochutnáte na lahodné a aromatické pochoutce. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou jehněčí masgouf doma!

Suroviny

  • 1 kg jehněčího masa
  • 4 limetky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na začátku si předehřejte troubu na 180°C.
  2. Maso omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  3. V misce smíchejte šťávu z limetek, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, kurkumu, papriku, sůl, pepř a olej.
  4. Maso vložte do marinády a nechte odpočívat minimálně hodinu.
  5. Přidejte maso na plech a pečte v troubě asi 40-45 minut, dokud není maso propečené a šťavnaté.
  6. Po upečení můžete pokrm posypat čerstvou nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *