19. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lamazin z patlánu a rajčat.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na klasický lamazin s patlánem a rajčaty, který si zamilují všichni milovníci chutného a rychlého jídla. Užijte si jedinečnou kombinaci plné chuti a aromatických vůní s tímto jednoduchým receptem, který se bude líbit celé rodině. Sledujte náš krok za krokem průvodce a nechte se inspirovat!

Suroviny

  • 1 patlán
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 200g těsta na lamazin
  • 150g sýra (např. feta)

Postup

  1. Patlána, rajčata, cibuli a papriku nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a na něm krátce osmažte nakrájenou zeleninu. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Vymačkejte těsto na lamazin do tvaru obdélníku a položte ho na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Na těsto nasypte směs osmažené zeleniny a drobně pokrájený sýr.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu 15-20 minut, dokud těsto nezezlátne.
  6. Hotový lamazin podávejte teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *