15. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Lahodný quiche lorraine s slaninou.
zdroj: Recepty 24/7

Lahodný quiche lorraine s slaninou je výborným pokrmem pro milovníky sýrů a slaniny. Tento tradiční francouzský recept kombinuje vaječnou náplň s nadýchanou slaninou a jemným sýrem. Quiche lorraine je ideální volbou na brunch, oběd nebo večeři. Upečte tento lahodný quiche a dopřejte si jedinečnou chuť Francie přímo doma. Ať už ho podáte samotný nebo s čerstvým zeleninovým salátem, quiche lorraine vás jistě nadchne svou bohatou a intenzivní chutí.

Suroviny

  • 200 g plátkovanej slaniny
  • 1 cesto na slaný koláč
  • 3 vajcia
  • 250 ml krému fraîche
  • 200 g strúhaného syra (napr. ementál)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Na začiatok si pripravíme plátkovanú slaninu. Dáme ju na panvicu a opekáme ju do zlatista z oboch strán. Potom ju necháme trochu vychladnúť a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Vymastíme formu na koláč (približne 24 cm v priemere) a vyložíme ju cestom na slaný koláč. Dno prešpikujeme vidličkou a necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút.
  3. Vo veľkej miske rozšľaháme vajíčka s krémom fraîche. Pridáme nakrájanú slaninu a strúhaný syr. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  4. Smotanovú zmes nalejeme na cesto v forme a pekne rovnomerne rozotrieme.
  5. Quiche pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 – 35 minút, alebo kým vrchná časť nie je zlatisto sfarbená a náplň pevná.
  6. Hotový quiche necháme trochu vychladnúť pred podávaním. Môžeme ho podávať teplý alebo studený.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *