2. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Lahodný kuřecí korma s mandlovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Lahodný kuřecí korma s mandlovou omáčkou je skvělý recept pro milovníky indické kuchyně. Tato chutná a aromatická omáčka s kuřecím masem je připravena s použitím čerstvých ingrediencí a exotických koření, která dodávají jedinečnou chuť jídlu. Mandlová omáčka dodává jemnou texturu a bohatou chuť, která se dokonale hodí k dochucení kuřecího masa. Tento recept je skvělou volbou pro večeři nebo oslavu a zaručuje, že budete mít plná ústa lahodných indických chutí.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (na kosti nebo boneless)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce korma koření
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky kurkumy
  • 2 lžíce mandlové mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 300 ml vývaru (může být z kostek)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na ozdobu: mandle a čerstvá koriandr

Postup:

  1. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek a opékáme dalších pár vteřin, dokud nezačne vonět.
  2. Přidáme korma koření, mletý koriandr, kmín a kurkumu. Osolíme a okořeníme podle chuti.
  3. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a přidáme do pánve. Smažíme a mícháme, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidáme mandlovou mouku a smetanu. Promícháme a vaříme 2-3 minuty, než omáčka zhoustne.
  5. Po částech přidáváme vývar a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne a maso nezjemní (asi 15 minut).
  6. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem. Ozdobíme natrhaným koriandrem a praženými mandlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *