14. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Lahodný irácký hummus – recept plný tradičního chuťového bohatství Blízkého východu. Naše jednoduchá a autentická verze lahodného iráckého hummusu vás ohromí skvělým spojením čočky Puy, tahini pasty, olivového oleje, česneku a limetkové šťávy. Tato výživná pochoutka je ideální jako předkrm nebo svačina. Vyzkoušejte tento lahůdkový zážitek ještě dnes!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny (400g), opláchnutá a okapaná
- 2 stroužky česneku, oloupané
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvého citronového šťávy
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mleté papriky
Postup
- Připravte si všechny suroviny potřebné na hummus.
- V mixéru rozmixujte cizrnu, česnek, tahini pastu, olivový olej, citronovou šťávu, římský kmín, sůl a papriku. Mixujte, dokud nezískáte hladkou a krémovou konzistenci.
- Pokud je hummus příliš hustý, přidejte trochu vody nebo olivového oleje a mixujte znovu. Ochutnejte a případně přidejte další sůl nebo citronovou šťávu podle chuti.
- Hummus přendejte do misky a posypte špetkou mleté papriky nebo olivovým olejem. Podávejte s chlebem nebo zeleninou.