14. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lahodný irácký hummus
zdroj: Recepty 24/7

Lahodný irácký hummus – recept plný tradičního chuťového bohatství Blízkého východu. Naše jednoduchá a autentická verze lahodného iráckého hummusu vás ohromí skvělým spojením čočky Puy, tahini pasty, olivového oleje, česneku a limetkové šťávy. Tato výživná pochoutka je ideální jako předkrm nebo svačina. Vyzkoušejte tento lahůdkový zážitek ještě dnes!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny (400g), opláchnutá a okapaná
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvého citronového šťávy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mleté papriky

Postup

  1. Připravte si všechny suroviny potřebné na hummus.
  2. V mixéru rozmixujte cizrnu, česnek, tahini pastu, olivový olej, citronovou šťávu, římský kmín, sůl a papriku. Mixujte, dokud nezískáte hladkou a krémovou konzistenci.
  3. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte trochu vody nebo olivového oleje a mixujte znovu. Ochutnejte a případně přidejte další sůl nebo citronovou šťávu podle chuti.
  4. Hummus přendejte do misky a posypte špetkou mleté papriky nebo olivovým olejem. Podávejte s chlebem nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *