2. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný hummus domácí výroby, který si snadno připravíte v pohodlí vaší kuchyně. Tento tradiční středomořský pokrm je bohatý na bílkoviny a zdravé tuky a skvěle chutná s čerstvým pečivem nebo zeleninou. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce tahini pasty
- 1 citrón (šťáva)
- sůl a pepř podle chuti
- červená paprika a olivový olej na ozdobení
Postup
- Nejprve opláchněte cizrnu pod tekoucí vodou a nechte ji okapat.
- Do mixéru dejte cizrnu, prolisovaný česnek, olivový olej, tahini pastu a šťávu z citrónu.
- Mixujte směs dohladka a postupně přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Pokud je hummus příliš hustý, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.
- Hotový hummus přendejte do misky a ozdobte ho červenou paprikou a trochou olivového oleje.
- Podávejte hummus s čerstvým chlebem nebo zeleninovými tyčinkami.