16. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Lahodné pikantní hummus s česnekem je recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. Jedinečná kombinace cizrny, olivového oleje, citronové šťávy a křupavého česneku vytvoří lahodnou omáčku, která se skvěle hodí na pečivo nebo jako dip k zelenině. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové pohárky!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny (cca 400g), odkapána
- 3 stroužky česneku, rozmačkané
- 2 lžíce tahini pasty
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- V mixéru smíchejte cizrnu, česnek, tahini pastu, citronovou šťávu, kmín, papriku, sůl a pepř.
- Přidejte trochu olivového oleje a mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Případně přidejte více oleje nebo trochu vody, pokud je směs příliš hustá.
- Ochutnejte a přidejte více soli nebo pepře podle chuti.
- Hotový hummus přendejte do misky, ozdobte olivovým olejem a posypeme mletou paprikou.
- Podávejte s kousky zeleniny, chlebem nebo nachos. Dobrou chuť!