11. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lahodné marocké kousků kávy amandes
zdroj: Recepty 24/7

Lahodné marocké kousky kávy amandes jsou tradiční dezert z Maroka, který se skládá z chutných mandleových kousků namočených v kávě. Tento exotický recept je jednoduchý k přípravě a zaručeně vás okouzlí svou sladkou chutí. Vyzkoušejte tuto lahodnou pochoutku a přenesete se na okouzlující uličky marockých tržišť.

Suroviny:

  • 250 g mleté ​​mandle
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kardamomu
  • 100 g máslo
  • 1 lžička instantní kávy
  • mandlové extrakt

Postup:

  1. Smíchejte mleté mandle, cukr, skořici a kardamom v misce.
  2. Rozpusťte máslo na pánvi a přidejte instantní kávu. Nechte vychladnout.
  3. Poté přidejte máslo s kávou k suchým ingrediencím a promíchejte do hladka. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu mandlového extraktu.
  4. Vytvarujte z těsta malé kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a pečte kousky asi 15 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
  6. Nechejte kousky vychladnout a podávejte s lahodnou šálkou marocké kávy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *