Lahodné irácké masové šišky jsou tradiční orientální pokrm plný exotických chutí. Naučte se připravit tyto lahodné a pikantní masové kousky podle originálního iráckého receptu a okusíte nezapomenutelnou chuť Orientu. Sledujte náš jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 hrnku nastrouhaného sýra feta
  • 1/4 hrnku nastrouhaného strouhaného parmezánu
  • 1/4 hrnku nasekané petržele
  • 1/4 hrnku nasekané máty
  • 1/4 hrnku nasekaného koriandru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, sůl, pepř, skořici, feta sýr, parmezán, petržel, máty, koriandr a vejce.
  2. Rukama vytvořte malé kuličky ze směsi a povařte je ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nejsou uvařené.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a opečte masové kuličky ze všech stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  4. Podávejte s humusem, plackami nebo pitou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *