Lahodné irácké masové šišky jsou tradiční orientální pokrm plný exotických chutí. Naučte se připravit tyto lahodné a pikantní masové kousky podle originálního iráckého receptu a okusíte nezapomenutelnou chuť Orientu. Sledujte náš jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 hrnku nastrouhaného sýra feta
- 1/4 hrnku nastrouhaného strouhaného parmezánu
- 1/4 hrnku nasekané petržele
- 1/4 hrnku nasekané máty
- 1/4 hrnku nasekaného koriandru
- 1 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, sůl, pepř, skořici, feta sýr, parmezán, petržel, máty, koriandr a vejce.
- Rukama vytvořte malé kuličky ze směsi a povařte je ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nejsou uvařené.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a opečte masové kuličky ze všech stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Podávejte s humusem, plackami nebo pitou.