27. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na lahodnou kuřecí kormu s kokosovým mlékem je dokonalou volbou pro milovníky exotické kuchyně. Na talíři se setkáte s jemnými kuřecími kousky, které jsou vařené v pikantní směsi korma koření a kokosového mléka, což jim dodá výraznou chuť a aroma. Snadno připravitelné a plné exotických chutí, toto jídlo jistě okouzlí vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 červená paprika
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- šťáva z 1 limetky
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte na plátky, česnek a zázvor na jemno a papriku na proužky.
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho z každé strany dozlatova.
- Přidejte kari koření, kurkumu, mletý koriandr a kmín. Promíchejte a poduste chvíli, dokud se koření neuvoní.
- Přidejte papriku a směs podlijte kokosovým mlékem a šťávou z limetky. Osolte a opepřete podle chuti.
- Nechejte vařit při mírném varu asi 20 minut, dokud masa nezměknou a omáčka se zahuští.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.