8. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová
Lahodná baklava s pistáciemi
zdroj: Recepty 24/7

Lahodná baklava s pistáciemi je tradiční orientální dezert plný sladkosti a chuťových kontrastů. V tomto receptu se spojuje křehké těsto s vrstvami nasekaných pistácií a sladkým sirupem, který celý dezert doslova zalije. Skvělá volba pro milovníky sladkostí s exotickým nádechem. S naším receptem na lahodnou baklavu se vám doma podaří každému. Navštivte naše stránky a vyzkoušejte tento výjimečný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g listového těsta
  • 250 g mletých pistácií
  • 200 g másla
  • 200 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Nejprve rozehřejeme troubu na 180°C.
  2. Ve vhodném hrnci rozpustíme máslo společně s cukrem, medem a citronovou šťávou. Přivedeme k varu a necháme vychladnout.
  3. Pistácie smícháme se skořicí a rozdělíme na dvě stejné části.
  4. Na plech vyložený pečicím papírem položíme první vrstvu listového těsta. Potřeme máslovou směsí a posypeme jednou částí pistácií. Pokračujeme střídáním těst, máslové směsi a pistácií, dokud nevyčerpáme všechny suroviny.
  5. Poté baklavu nakrájíme na čtverce nebo romby a dáme péct do trouby na 30-40 minut, nebo dokud nezíská zlatavou barvu.
  6. Po upečení necháme baklavu úplně vychladnout a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *