8. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lahodná baklava s pistáciemi.
zdroj: Recepty 24/7

Lahodná baklava s pistáciemi je klasický dezert plný orientálních chutí. Recept na tento lahodný pokrm obsahuje jemné vrstvy křehkého těsta naplněné pistáciemi a sirupem. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodnou pistáciovou baklavu doma!

Suroviny

  • 500 g mletých pistácií
  • 300 g masla
  • 1 balenie filo cesta
  • 150 g cukru
  • 150 ml vody
  • 1 lyžička skořice

Postup

  1. Nejprve rozpusťte máslo na rozpouštění a poté dejte stranou k vychladnutí.
  2. Smíchejte mleté pistácie a skořici do mísy a dobře promíchejte.
  3. Rozrolujte filo cestu a nakrájejte ji na pruhy o šířce vaší pekáčku.
  4. Na pekáčku položte první vrstvu filo cesty a potřete ji vrstvou rozpuštěného másla. Opakujte tento postup, až spotřebujete všechny vrstvy cesty.
  5. Na poslední vrstvu filo cesty nasypte směs s pistáciemi a skořicí a rovnoměrně rozetřete.
  6. Poslední vrstvu cesty zabalte do rolády a opět potřete zbylým máslem.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud nebude baklava zlatavá.
  8. V menším hrnci smíchejte cukr a vodu a přiveďte k varu. Vařte 5 minut, dokud cukr nebude zcela rozpuštěný.
  9. Hotovou baklavu zalijte vroucím sirupem a nechte vychladnout.
  10. Poté si můžete nakrájet a podávat teplou či studenou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *