30. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Kyselo s knedlíkem a vejcem
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční⁢ české jídlo Kyselo s knedlíkem a⁣ vejcem je lahodná kombinace kyselé‍ omáčky, ⁢šťavnatého knedlíku a měkkého vařeného vajíčka. Vyzkoušejte tento⁣ recept a užijte si⁢ chuť domácí kuchyně plnou tradice a chuti!

Suroviny

  • 4 kyselé okurky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2‌ lžíce másla
  • 1 vejce
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • sůl a ⁢pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ⁤ozdobu

Postup

  1. Na rozpáleném másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené‍ okurky a ​restujeme 5 minut.
  2. Přisypeme hladkou mouku, zalijeme vodou, ⁤přidáme očko a cukr, promícháme a ⁤necháme provařit.
  3. Osolíme a ⁤opepříme podle chuti.
  4. Knedlík uvaříme ve slané vodě.
  5. Hotové‌ kyselo podáváme s uvařeným vejcem a knedlíkem.
  6. Pokud ⁤chceme, ozdobíme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *