18. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Kynutý bochník chleba
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si doma upečt kynutý a voňavý ‌bochník chleba? Užijte si radost z pečení s naším jednoduchým receptem na kynutý bochník chleba. S několika použitými surovinami a‌ jednoduchým postupem získáte lahodný chléb ⁤plný chutí. Neodolatelná vůně svěžího chleba ⁣se bude šířit po celém vašem domě. Překvapte svou‌ rodinu čerstvým domácím pečivem a dejte jim⁤ kynutý bochník chleba k snídani, obědu nebo večeři. Náš recept vám ukáže, jak jednoduše ⁣dosáhnout dokonalého ⁢výsledku. Zahřejte své srdce a břicho tímto čerstvě upečeným bochníkem chleba! ⁣

Suroviny

  • 500 ‍g hladké mouky
  • 10 g⁤ soli
  • 1 kostka droždí (42 g)
  • 1 lžíce cukru
  • 300 ml vlažné vody

Postup

  1. Rozdrobte droždí ⁢do misky a přidejte ⁤cukr ‌a vlažnou vodu. Nechte pár minut‌ odpočinout, dokud se droždí nezačne pěnit.
  2. V samostatné ‍míse ⁤smíchejte mouku a sůl.
  3. Postupně přidávejte ⁤droždí s cukrem a vodou do mísy s moukou a ‌solí. Dobře promíchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto.
  4. Těsto nechte ⁤kynout ‌přikryté utěrkou na teplém místě po dobu ‌1-2 hodin, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  5. Po⁤ vykynutí těsto přendejte na pomoučenou plochu a krátce ho prohněťte, aby ​se odstranily vzduchové bublinky.
  6. Formujte těsto ⁣do bochníkového tvaru a položte ho na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Opět nechte těsto odpočinout pod utěrkou na teplém místě po dobu přibližně 1 hodiny, nebo dokud opět nezdvojnásobí svůj objem.
  8. Zahřejte troubu na 200 °C.
  9. Pečte chleba ve vyhřáté troubě po dobu 30-40 ⁣minut, nebo dokud není krásně zlatohnědý a‍ zvukem dutý, když na něj ​zaklepete na spodní‍ stranu.
  10. Nechte chleba ⁢chvíli⁢ vychladnout na ‌plechu, poté ho přendejte na ​mřížku a nechte úplně vychladnout.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *