24. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Kynuté knedlíky se švestkovým džemem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na kynuté knedlíky se švestkovým džemem a připravte si lahodnou pochoutku na sladkou svačinku nebo dezert. Tyto ⁢křupavé a⁣ nadýchané knedlíky s ovocným džemem⁣ zaručeně potěší celou rodinu. Sledujte návod ​a užijte si tradiční českou pochoutku doma!

Suroviny:

  • 500g hladké mouky
  • 250ml mléka
  • 1⁤ kostka droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 100g másla
  • švestkový džem

Postup:

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí do teplého‍ mléka a necháme kynout.
  2. V ‌míse smícháme mouku se‍ solí, přidáme rozpuštěné máslo, vejce a nakonec vykynutý kvásek. Vypracujeme‍ hladké těsto.
  3. Těsto​ necháme přikryté utěrkou kynout alespoň hodinu.
  4. Po vykynutí těsto vyválejme ‍na pomoučeném vále a rozkrájíme ​na ⁣menší kousky, které obalíme‍ v kuličkách. Vložíme do‌ vroucí osolené ⁤vody a vaříme asi 10 minut, až vyplavou na hladinu.
  5. Hotové‍ knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a s švestkovým džemem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *