24. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na kynuté knedlíky se švestkovým džemem a připravte si lahodnou pochoutku na sladkou svačinku nebo dezert. Tyto křupavé a nadýchané knedlíky s ovocným džemem zaručeně potěší celou rodinu. Sledujte návod a užijte si tradiční českou pochoutku doma!
Suroviny:
- 500g hladké mouky
- 250ml mléka
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 100g másla
- švestkový džem
Postup:
- Nejprve si připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí do teplého mléka a necháme kynout.
- V míse smícháme mouku se solí, přidáme rozpuštěné máslo, vejce a nakonec vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto.
- Těsto necháme přikryté utěrkou kynout alespoň hodinu.
- Po vykynutí těsto vyválejme na pomoučeném vále a rozkrájíme na menší kousky, které obalíme v kuličkách. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut, až vyplavou na hladinu.
- Hotové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a s švestkovým džemem.