23. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Naše recepty na kynuté knedlíky s švestkovou náplní jsou naprosto božské. Užijte si skvělou kombinaci nadýchaných knedlíků a sladkých švestek, které vám roztají na jazyku. S rozinky, mákem nebo bramborovou náplní – vyberte si podle svého gusta! Náš jednoduchý návod vám usnadní přípravu a knedlíky vám perfektně vyjdou každým jedním pokusem. Inspirovat se tradicí a nasát vůně domova? To je přesně to, co nabízíme. Připravte si ty nejlepší kynuté knedlíky s švestkovou náplní a potěšte své blízké skvělou chuťovou orgií!
Suroviny:
- 500 g hrubé mouky
- 250 ml mléka
- 40 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 30 g droždí
- 1 vejce
- Prášek do pečiva
- Špetka soli
- 400 g švestek
- 100 g cukru moučka
Postup:
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Droždí rozpusťte v teplém mléce a přidejte ho k mouce.
- Přidejte vejce a vypracujte těsto, které necháte kynout alespoň hodinu.
- Mezitím připravte švestkovou náplň – švestky rozsekejte na poloviny a odstraňte pecky.
- Švestky posypte cukrem moučka a nechte pár minut odležet, aby se uvolnil šťáva.
- Na pomoučené ploše rozválejte těsto na placku a nakrájejte na čtverečky.
- Na každý čtvereček dejte připravenou švestku a svažte do tvaru knedlíku.
- Knedlíky nechte ještě chvíli kynout.
- Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu a nechte ji provařit.
- Položte knedlíky do vroucí vody a vařte asi 15 minut, dokud nevyplavou na povrch.
- Vyjměte knedlíky a nechte je okapat.
- Podávejte posypané cukrem moučka.