Vydejte se na chuťovou výpravu s naší Květinovou polévkou s křupavým croûtonem. Tato osvěžující a lahodná polévka je plná jemných květinových chutí, které tě budou prostě nadchnout. Křupavé croûtony dodávají polévce skvělou texturu a zlatavou barvu. Připravit tuto polévku je hlavně o používání čerstvých a kvalitních ingrediencí, které tvoří harmonickou kombinaci. Navážte si naše receptové instrukce a zažijte neuvěřitelnou kombinaci květinových vůní a jemných kousků croûtonů.

Suroviny

  • 500 g směsi květinových lístků (např. šeříku, violkách, petrželce)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 200 g croûtonů (nakrájeného chleba)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a česnek nasekejte na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte je dozlatova.
  3. Přidejte květinové lístky a restujte je spolu s cibulí a česnekem asi 5 minut, dokud nezměknou.
  4. Přidejte zeleninový vývar a nechte polévku vařit asi 15-20 minut, než se květinové lístky stáhnou.
  5. Mezitím si připravte croûtony. Na pánvi rozpalte máslo a přidejte nakrájený chléb. Smažte ho, dokud nezezlátne a nezíská křupavou konzistenci. Odstavte z ohně a osolte a opepřete podle chuti.
  6. Hotovou polévku rozmixujte pomocí mixéru nebo lehce rozmačkejte bramborovým tlačítkem, pokud preferujete hrubší konzistenci.
  7. Před podáváním ochutnejte a případně dosolte a dopepřete podle své chuti.
  8. Pokud budete polévku podávat s křupavým croûtonem, na talíři rozložte trochu croûtonů a zalijte je horkou květinovou polévkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *