9. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákový steak se šťouchanými bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný vegetariánský recept na květákový steak se šťouchanými bramborami. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je plný chuti a zaručeně potěší i ty nejnáročnější gurmány. Zkuste ho připravit doma a pozvěte své blízké na skvělou večeři plnou vitamínů a vlákniny.

Suroviny

  • 1 menší hlava květáku
  • 4 středně velké brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte květák. Odřízněte stonky a rozdělte květák na menší růžičky.
  2. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte vařit do osolené vody.
  3. V hrnci s vařící osolenou vodou uvařte květák asi 5 minut, než změkne.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájený česnek.
  5. Přidejte uvařený květák a osmahněte ho z obou stran dozlatova.
  6. Smažený květák opepřete a osolte podle chuti.
  7. Připravený květák servírujte společně se šťouchanými bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *