10. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný květákový steak s pestem bazalkového ořechu! Tento vegetariánský pokrm je plný chuti a zdravých surovin, které jistě potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. S pestem z bazalkového ořechu získá květák neodolatelnou italskou notu, která ho posune na úplně novou úroveň. Nechte se inspirovat a připravte si tento skvělý recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 menší hlava květáku
- 100g rozmačkaných vlašských ořechů
- 2 hrsti čerstvé bazalky
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- sůl a pepř
Postup
- Na plech s pečicím papírem rozložíme květák nakrájený na steaky. Potřeme olivovým olejem a osolíme a opepříme. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 25-30 minut, dokud květák nezměkne a nezíská zlatohnědou barvu.
- Mezitím připravíme pesto. V mixéru rozmačkáme ořechy, bazalku, olivový olej, česnek, citrónovou šťávu a sůl a pepř podle chuti.
- Pesto podáváme s květákovými steaky jako přílohu. Dobrou chuť!