14. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákový steak s pestem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si zdravou a chutnou možnost vegetariánského pokrmu s květákovým steakem ⁢s pestem! Tento recept se může pochlubit bohatou kombinací chutí a ‌je jednoduchý k přípravě. S využitím domácího pesta z čerstvé bazalky a parmazánu se tento jídlo stane skvělou volbou pro všechny milovníky ‌italské‌ kuchyně. Podávejte květákový steak s pestem jako hlavní chod a ‌nechte se unést dokonalou kombinací chuti​ a textury.

Suroviny

  • 1 menší hlávka květáku
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvá​ bazalka
  • česnek
  • parmezán
  • piniové oříšky

Postup

  1. Nejprve si⁤ květák očistíme a nakrájíme na steaky. K tomu můžeme použít větší hlávku květáku a nakrájet ji ‍na⁣ kolečka​ tloušťky asi 2 cm.
  2. Rozehřejeme pánvičku s trochou ⁢olivového oleje a osmažíme květákové steaky ⁣z obou ‍stran dozlatova. Dochutíme solí a pepřem ​podle chuti.
  3. Mezitím si připravíme pesto. V mixéru rozmixujeme bazalku, česnek, parmezán, piniové oříšky a olivový olej do hladké pasty.
  4. Hotové‍ květákové steaky servírujeme posypané pestem‍ a můžeme je ‌ozdobit čerstvými lístky bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *