29. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný květákový steak s chimichurri omáčkou, která dodá pikantní a osvěžující chuť vašemu jídlu. Skvělá alternativa klasickému steaku, která potěší nejen vegetariány. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si chutný a zdravý veganský pokrm plný živin. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 1 menší hlava květáku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Chimichurri omáčka:
- 1 šálek nasekané petrželky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 šalotky, jemně nasekaná
- 2 lžíce červeného vína ocet
- 1 lžička červeného pepře
- 1/2 šálek olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nařízněte květák na plátky tloušťky asi 1 cm.
- Na plech dejte papír na pečení a položte na něj plátky květáku. Zakapejte olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Předehřejte troubu na 200°C a pečte květák asi 25-30 minut, dokud nebude jemně zlatavý.
- Mezitím si připravte chimichurri omáčku. V misce smíchejte petrželku, česnek, šalotku, ocet, červený pepř a olivový olej. Dochutíte solí a pepřem.
- Po upečení květáku ho podávejte se chimichurri omáčkou a můžete také ozdobit čerstvým petrželkou. Dobrou chuť!