13. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákový steak s batátovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na květákový steak s batátovou kaší. Tento veganský pokrm je zdravá alternativa k tradičním steakům a jistě potěší jak vaše chuťové buňky, tak vaše tělo. Podívejte se na návod k přípravě a dejte svému jídelníčku novou chuť!

Suroviny:

  • 1 velký květák
  • 2 středně velké batáty
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na plechu si předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. Květák i batáty oloupeme a nakrájíme na steaky.
  3. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  4. V míse smícháme olivový olej, kmín, sůl, pepř a česnek.
  5. Steaky z květáku i batátů potřeme olejovou směsí.
  6. Plech s květákovými a batátovými steaky vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut, dokud nejsou krásně zlaté a měkké.
  7. Hotové steaky servírujeme s batátovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *