13. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na květákový steak s batátovou kaší. Tento veganský pokrm je zdravá alternativa k tradičním steakům a jistě potěší jak vaše chuťové buňky, tak vaše tělo. Podívejte se na návod k přípravě a dejte svému jídelníčku novou chuť!
Suroviny:
- 1 velký květák
- 2 středně velké batáty
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na plechu si předehřejeme troubu na 200 °C.
- Květák i batáty oloupeme a nakrájíme na steaky.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- V míse smícháme olivový olej, kmín, sůl, pepř a česnek.
- Steaky z květáku i batátů potřeme olejovou směsí.
- Plech s květákovými a batátovými steaky vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut, dokud nejsou krásně zlaté a měkké.
- Hotové steaky servírujeme s batátovou kaší.