25. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte bezvaječný recept na květákový karbanátek? V tom případě je tento recept pro vás! Výsledkem je lahodný a zdravý karbanátek, který je vhodný pro vegany nebo osoby s alergií na vejce. Náš recept vám ukáže, jak jednoduše připravit květákové karbanátky plné chuti. Nejenže budete milovat každé sousto, ale i vaše tělo vám za to poděkuje. Připravte si tento skvělý bezvaječný recept na květákový karbanátek ještě dnes a užijte si zdravé a chutné jídlo!
Květákový karbanátek bezvaječný
Suroviny:
- 1 středně velký květák
- 2 brambory
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 hrubé mouky
- 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup:
- Květák a brambory nakrájejte na menší kousky a uvařte do měkka ve slané vodě.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kousky.
- Uvařený květák a brambory sceďte a rozmačkejte vidličkou.
- Přidejte cibuli, česnek, mouku, kypřící prášek, sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte.
- Vytvarujte z hmoty malé karbanátky.
- Na rozpálené pánvi s olejem smažte karbanátky z obou stran dozlatova.
- Hotové karbanátky nechte okapat na papírové utěrce a podávejte teplé.