29. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Květákový guláš s fazolemi je výborným receptem pro vegetariány i všechny milovníky zdravého a chutného jídla. Tento recept kombinuje chuťově bohatý guláš s křupavými fazolemi a jemným květákem, vytvářející tak lahodnou a výživnou kombinaci. S přídavkem aromatických bylinek a koření je tento guláš skvělou možností pro zpestření vašeho jídelníčku. Připravte si tento jednoduchý a zeleninový recept na květákový guláš s fazolemi a užijte si osvěžující a delikátní chuť tohoto jídla.
Suroviny
- 1 střední květák
- 250 g fazolí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 300 ml vývaru
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- majoránka na dochucení
Postup
- Květák rozdělte na růžičky a fazole případně namočte přes noc do vody.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Olej rozehřejte v hrnci a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte mletou papriku a krátce restujte.
- Přidejte květák a fazole a opět krátce restujte.
- Přidejte rajčatový protlak, vývar, sůl a pepř.
- Nechte vařit na mírném dotlu alespoň 30 minut, dokud nebudou fazole a květák měkké.
- Před podáváním dochuťte majoránkou a případně přidejte další koření podle chuti.